Innovatie

Vooruitgang als constante factor

Van Vlastuin Agro investeert doorlopend in innovatie, zowel in mensen, processen als materieel. Zo zorgen we ervoor dat uw transporten zo efficiënt mogelijk verlopen. Enkele voorbeelden van innovaties:

Materieel
Van Vlastuin Agro innoveert en investeert voortdurend in vernieuwing van het materieel.We streven daarbij naar een zo laag mogelijk gewicht van zowel trucks als opleggers. Hierdoor benutten we de maximale beladingsgraad. Al onze opleggers (zowel kippers als walking-floors) zijn uitgerust met zogenaamde stofzak(ken), waardoor het mogelijk is om nagenoeg stofvrij en goed doseerbaar te lossen. Ook hebben we de mogelijkheid om met onze walking-floor opleggers deelpartijen (zowel losgestort als op pallets/in bigbags) te vervoeren.

Opleiding en training van onze medewerkers
Naast techniek spelen onze medewerkers – met name de chauffeurs – een belangrijke rol bij het optimaliseren en professionaliseren van onze werkzaamheden. Al onze chauffeurs worden daarom regelmatig bijgeschoold, ook in het kader van de verplichte ‘Code-95’ nascholing voor beroepschauffeurs. We bieden onze chauffeurs hiervoor (praktijk)trainingen aan waarin ze bijgeschoold worden. Onder meer op het gebied van rijstijl, schadepreventie en specifieke onderwerpen zoals het veilig en verantwoord vervoer van diervoeders en consumptiegoederen (GMP).

ICT en klantcommunicatie
Van Vlastuin Agro heeft een eigen ICT-portal ontwikkeld waar alle vervoersopdrachten en processen zijn te volgen. Na het lossen zijn CMR-vrachtbrieven en weegbonnen snel online beschikbaar. Het systeem maakt ook alle historische informatie raadpleegbaar.

Het ICT-portal is gericht op kwaliteitscontrole, kostenbesparing en procesoptimalisatie. Het genereert informatie waar onze klanten én Van Vlastuin Agro beide hun voordeel mee doen. Verder begeleiden we onze chauffeurs op regelmatige basis met rijstijlanalyses die gegenereerd worden door de boardcomputer. Zo zijn we in staat om elke chauffeur individueel te begeleiden in het verbeteren en professionaliseren van zijn rijstijl en werkzaamheden.

Neem contact op
Agrarisch transport

Samen onderweg

Geïnteresseerd in een betrouwbare partner voor het ontzorgen van uw transport? Neem dan nu contact op voor meer informatie over Van Vlastuin Agro in het algemeen, onze expertises of toekomstbestendig samenwerken in het bijzonder.

Neem contact op